perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share
 

 Bahagian tubuh paling penting

Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin
sriteddy™

Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

Bahagian tubuh paling penting Empty
PostSubject: Bahagian tubuh paling penting   Bahagian tubuh paling penting Icon_minitimeFri Aug 07, 2009 9:10 am

Ibuku selalu bertanya padaku apa bahagian tubuh yang paling penting. Bertahun-tahun, aku selalu meneka dengan jawapan yang aku anggap benar.

Ketika aku muda, aku fikir suara adalah yang paling penting bagi kita sebagai manusia, jadi aku jawab, "Telinga, Bu." Jawab Ibuku, "Bukan. Ramai orang yang tuli. Tapi, teruslah memikirkannya dan aku menanyakanmu lagi nanti."

Selang beberapa tahun kemudian, dia bertanya padaku lagi. Sejak jawapan pertama, kini aku yakin jawapan kali ini pasti benar. Jadi, kali ini aku mengatakan, "Bu, penglihatan sangat penting bagi semua orang, jadi pastilah mata kita."

Dia memandangku dan berkata, "Kamu belajar dengan cepat, tapi jawapanmu masih salah kerana ramai orang yang buta."

Gagal lagi, aku meneruskan usahaku mencari jawapan baru dan dari tahun ke tahun, Ibu terus bertanya padaku beberapa kali dan jawapannya selalu, "Bukan. Tapi, kamu semakin pandai dari tahun ke tahun, anakku."

Akhirnya tahun lalu, datokku meninggal. Semua keluarga bersedih. Semua menangis. Bahkan, ayahku menangis.Aku mengingatinya kerana itulah saat kedua kalinya aku melihatnya menangis. Ibuku memandangku ketika tiba giliranku untuk mengucapkan selamat tinggal pada datok.

Dia bertanya padaku, "Apakah kamu sudah tahu apa bahagian tubuh yang paling penting, sayang?"

Aku terkejut ketika Ibu bertanya pada saat seperti ini. Aku sering berfikir, ini hanyalah permainan antara Ibu dan aku.

Ibu melihat tanda kebingungan diraut wajahku dan memberitahu, "Pertanyaan ini penting. Ini akan menunjukkan padamu apakah kamu sudah benar-benar "hidup". Untuk semua bahagian tubuh yang kamu beritahu padaku dulu, aku selalu berkata kamu salah dan aku telah memberitahu kamu kenapa. Tapi, hari ini adalah hari di mana kamu harus belajar pelajaran yang sangat penting."

Dia memandangku dengan wajah keibuan. Aku melihat matanya penuh dengan airmata. Dia berkata, "Sayangku, bahagian tubuh yang paling penting adalah bahumu."

Aku bertanya, "Apakah kerana fungsinya untuk menahan kepala?" Ibu membalas, "Bukan, tapi kerana bahu dapat menahan kepala seorang teman atau orang yang kamu sayangi ketika mereka menangis.

Kadang-kadang dalam hidup ini, semua orang perlu bahu untuk menangis. Aku cuma berharap, kamu punya cukup kasih sayang dan teman-teman agar kamu selalu mempunyai bahu untuk menangis bila- bila pun kamu memerlukannya. "

Akhirnya, aku tahu, bahagian tubuh yang paling penting adalah tidak menjadi orang yang mementingkan diri sendiri. Tetapi, simpati terhadap penderitaan yang dialami oleh orang lain.

Orang akan melupakan apa yang kamu katakan. Orang akan melupakan apa yang kamu lakukan. Tetapi, orang TIDAK akan pernah lupa bagaimana kamu membuat mereka bererti.

Just because the past is painful, Doesn't mean the future will be. So never let events from the past, Change the events for future, or You will be miserable forever..

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya. .. Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa...
Bahagian tubuh paling penting 658582
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior
enni

Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 31
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

Bahagian tubuh paling penting Empty
PostSubject: Re: Bahagian tubuh paling penting   Bahagian tubuh paling penting Icon_minitimeFri Aug 07, 2009 9:15 am

Bahagian tubuh paling penting 159678 sri...tersentuh sy.. Bahagian tubuh paling penting 159678 nice share.. Bahagian tubuh paling penting 51170
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior
Gearnob

Posts : 37
Join date : 2009-05-18

Bahagian tubuh paling penting Empty
PostSubject: Re: Bahagian tubuh paling penting   Bahagian tubuh paling penting Icon_minitimeFri Aug 07, 2009 9:58 pm

huhuhu...tp kalu saye x suke sendeng kt bahu cik sri..... suke land trus kat atas riba...... jd...sayangilah jua peha cik sri teddy moga moga mudah tuk meriba saye huhuhu.... Bahagian tubuh paling penting 543308
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin
sriteddy™

Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

Bahagian tubuh paling penting Empty
PostSubject: Re: Bahagian tubuh paling penting   Bahagian tubuh paling penting Icon_minitimeSun Aug 09, 2009 6:34 am

wakakaka btul2 gearnob... meh sini meh Bahagian tubuh paling penting 83255
bkn takkan riba je Bahagian tubuh paling penting 995238 Bahagian tubuh paling penting 869229
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




Bahagian tubuh paling penting Empty
PostSubject: Re: Bahagian tubuh paling penting   Bahagian tubuh paling penting Icon_minitime

Back to top Go down
 
Bahagian tubuh paling penting
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
miss-lady (1280)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
sriteddy™ (1157)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
salju (1063)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
lipanx_laut (970)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
macan_sparrow (742)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
kuyie (668)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
raffey-sama (509)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
arb_mtq (432)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
luvfama (297)
Bahagian tubuh paling penting Vote_lcapBahagian tubuh paling penting Voting_barBahagian tubuh paling penting Vote_rcap 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.