perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share
 

 Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja

Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
peace™

Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Empty
PostSubject: Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja   Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Icon_minitimeTue Nov 03, 2009 5:19 pm

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Mainpi11

ANTARA aksi yang dilakukan sekumpulan pelajar yang menghina cara orang Islam menunaikan solat di dalam sebuah gereja di Betong.

KUCHING: Sekumpulan pelajar sebuah sekolah menengah di Betong, Sarawak, merakamkan perbuatan mereka meniru cara umat Islam bersolat jemaah termasuk melaungkan azan di dalam sebuah gereja dan dipaparkan dalam laman web You Tube.

Dalam rakaman dua minit 13 saat itu, sekurang-kurangnya lapan remaja termasuk dua perempuan berusia 12 hingga 15 tahun dilihat ketawa dan menjerit ketika empat rakan mereka melakukan 'solat jemaah'.

Empat remaja lelaki kelihatan berdiri di ruang hadapan gereja atau altar sambil meniru cara solat jemaah dengan seorang daripada mereka melakonkan watak imam.

Ketika itu, laungan seperti azan jelas kedengaran dipercayai dilakukan rakan lain, manakala kumpulan remaja berkenaan 'bersolat' dengan mengangkat takbir beberapa kali, sujud, duduk antara dua sujud sebelum duduk tahyat akhir.

Kumpulan remaja yang melakonkan watak jemaah turut berbaring beberapa kali dan menggayakan tarian 'shufle' serta berguling. Seorang daripada remaja berkenaan turut dilihat mengajuk cara pondan bersolat sebelum remaja yang merakam berkata "ada pondan ke dalam masjid".

Mereka memakai pakaian baju T dan seluar jeans dengan seorang daripada mereka memakai baju sekolah yang tertera nama dan logo Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) St Augustine, Betong.

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Mainpi12

ANTARA aksi yang dilakukan sekumpulan pelajar yang menghina cara orang Islam menunaikan solat di dalam sebuah gereja di Betong.

Perbuatan dipercayai dilakukan di sebuah gereja sekitar Betong, kira-kira 350 kilometer dari sini dengan tiada individu dewasa kelihatan berada dalam rumah ibadat berkenaan.

Pada penghujung rakaman, seorang remaja lelaki turut berkata "no more muslim, muslim is ajaran sesat". Rakaman berkenaan dihantar ke sebuah laman web oleh seorang penghantar bernama 'Harisha2012' pada 20 Oktober lalu.

Sementara itu, Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Daud Abdul Rahman, berkata perbuatan itu dilakukan sekumpulan pelajar nakal dan meminta umat Islam tidak cepat melatah.

Katanya, Jabatan Agama Islam Sarawak (Jais) sudah dimaklumkan mengenai perbuatan kumpulan remaja berkenaan dengan siasatan dilakukan beberapa pegawai Jais.

"Sebagai umat Islam, memang kita tidak gembira, namun saya harap ia tidak menjejaskan hubungan antara kaum di negara ini. Ia dilakukan sekumpulan kecil budak nakal dan ia tidak mencerminkan keadaan sebenar hubungan kaum dan agama yang sememangnya baik sejak dulu lagi," katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas termasuk merujuknya kepada pemimpin di kawasan berkenaan bagi memastikan ia tidak berulang.

"Setakat ini tiada laporan rasmi dibuat mana-mana pihak, namun saya akan meminta pegawai Jais membuat laporan agar siasatan lebih terperinci dilakukan," katanya.

Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) Sarawak, Datuk Dr Julaihi Bujang, berkata pihaknya sudah memaklumkan kejadian kepada polis dengan tindakan tegas akan diambil terhadap kumpulan pelajar berkenaan.

...::Dipetik drpd Berita Harian 2 November 2009::..

_________________________________________________
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Header11

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Banner1

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Untitl10
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin
miss-lady

Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 31
Location : sabah & perak

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Empty
PostSubject: Re: Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja   Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Icon_minitimeMon Jan 25, 2010 1:54 pm

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 848707 macam mana aku terlepas pandang ni adeh
hm kalau aku jumpa dak dak tu putus la kepala mereka aku sembelih hidup2 Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 869229 Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 879127
siak ja babik Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 974388

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Anis12
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior
salju

Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : mesia

Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Empty
PostSubject: Re: Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja   Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Icon_minitimeTue May 18, 2010 1:29 am

kesian tengok budak2 camtu. mereka tak faham Islam macam mana. Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 974388 salah kita gak sebenarnya... selalu bergado, tak dok semeja. tak bincang banyak perkara elok2. dok gado je sepanjang masa. itu kata ini betoi.. ini kata itu betoi.. Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 220571

cuba tunjuk Islam itu indah.. penuh dengan kasih sayang Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 240111 menerima manusia seadanya, menyayangi setiap makhluk. mendidik dengan ketegasan di sebalik rasa kasih... Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 943424

ini tak.. sana boikot sini.. sini boikot sana... jgn

langsung orang lain pun dah tak hormat orang Islam. Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 543308

sambil2 ni nak muhasabah diri.. mungkin banyak perkara silap yang aku buat sepanjang hidup kat dunia ni, menyebabkan orang pandang rendah pada umat Islam yang lain. Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja 279884
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Empty
PostSubject: Re: Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja   Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Icon_minitime

Back to top Go down
 
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
miss-lady (1280)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
sriteddy™ (1157)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
salju (1063)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
lipanx_laut (970)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
macan_sparrow (742)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
kuyie (668)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
raffey-sama (509)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
arb_mtq (432)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
luvfama (297)
Pelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_lcapPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Voting_barPelajar ajuk cara 'bersolat jemaah' dalam gereja Vote_rcap 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.