perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share
 

 di sebalik mimpi

Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior
salju

Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : mesia

di sebalik mimpi Empty
PostSubject: di sebalik mimpi   di sebalik mimpi Icon_minitimeSun May 16, 2010 11:18 am

di sebalik mimpi 905987

lama dah tak bukak topic. di sebalik mimpi 865279 di sebalik mimpi 865279

pernah tak korang bermimpi? di sebalik mimpi 67483 di sebalik mimpi 67483 tak logik la kalo tak pernah bermimpi kan? lol! di sebalik mimpi 29506

dari sudut teori psikoanalisis sigmund freud, mimpi diterjemahkan sebagai minda bawah sedar manusia. ketakutan, kebencian, dendam dan juga keinginan seksual dijelmakan oleh otak semasa manusia sedang tidur... yang dipanggil sebagai mimpi.

manakala daripada sudut teori gestalt pula, mimpi merupakan terjemahan daripada unfinished business (pengalaman lampau yang menghantui, yang tak boleh nak dilupakan) oleh manusia.

walau apa jua teori psikoterapi yang wujud... manusia sudah lama mengalami mimpi. seperti mana ayahanda nabi yusuf, yang bermimpi bahawa anaknya nanti akan diangkat menjadi rasul apabila di antara 13 bintang, muncul satu bintang yang sangat terang benderang.

dan seperti abdul muttalib (datuk rasulullah s.a.w) juga pernah bermimpi ketika ibu baginda rasulullah s.a.w mengandungkannya, beliau bermimpi bahawa bayi yang lahir itu bakal menjadi pemimpin masyarakat arab jahiliyyah pada ketika itu.

kalo lelaki nak baligh pun mimpi gak. di sebalik mimpi 809193 malas nak explain mimpi pe.. nanti kena banned plak topik ni... takot dgn polis kat sini. di sebalik mimpi 701731

jadi...

apakah mimpi anda malam tadi?

sejauh mana anda percaya pada mimpi?

adakah mimpi anda sebagai petunjuk?

ataupun sekadar terjemahan rasa ketakutan, kebencian dan harapan dalam diri anda?

aku ada beberapa kisah mimpi yang nak dikongsi bersama. di sebalik mimpi 519688

kes pertama:

masa tu lah kan...aku tengah angau giler kat sorang kawan aku. di sebalik mimpi 943424 aku sayang dia sangat2. pastu kan... satu hari, aku mimpi dia tinggalkan aku. di sebalik mimpi 193579 dia terus blah camtu je. beria2 aku kejar dia.. dia langsung tak pandang aku. di sebalik mimpi 193579 dia masuk dalam keter, terus tutup tingkap.. dan berlalu pergi. aku menanges bagai nak gila masa tu. di sebalik mimpi 543308

dan memang mimpi itu merupakan petunjuk. dalam kemelut hubungan kami sebagai sahabat - kekasih tak beberapa nak berkasih, akhirnya si dia memilih seorang gadis yang sangat cantik, sopan, menjaga agamanya, intelek, hebat... sebagai isterinya yang sah. di sebalik mimpi 437150

maka benarlah mimpi itu... bahawa dia meninggalkan aku. dan aku terasa kehilangannya ketika mana dia meninggalkan aku. :cry2:tu pasal la dalam mimpi tu aku menanges bagai nak giler je.

kes kedua:

ada sorang kawan aku, dia sebok menguruskan program di universitinya. baru je lepas seorang ahli jawatankuasa menarik diri daripada program tu.. kawan aku jadi serabut sangat. di sebalik mimpi 957888

kemudian, beberapa hari sebelum tu... dia mengigau. dia bermimpi, ada ramai lagi kawan-kawan dia yang menarik diri daripada program tersebut. mmg dia sangat serabut dan terbawa-bawa sampailah keesokkan harinya, dia update status dia untuk bagitau mimpi dia tu. di sebalik mimpi 957888 di sebalik mimpi 220571

tetapi takde pun kawan2 dia yang lain tinggalkan dia sebenarnya. cuma sorang tu je pun pada awalnya. di sebalik mimpi 519688

dalam kes ini, mimpi itu ditafsirkan sebagai ketakutannya, kebimbangannya. otaknya berfikir sesuatu yang buruk akan berlaku, dan otaknya melahirkan daya imaginasi itu melalui mimpi di waktu malamnya. di sebalik mimpi 793247

kesimpulan di sebalik mimpi 217756

mimpi boleh jadi petunjuk, petanda daripada Allah s.w.t. mimpi juga boleh menjadi mainan syaitan, di mana syaitan akan membisikkan rasa ketakutan, kebimbangan yang teramat sangat, dendam, amarah manusia lalu diterjemahkan ke dalam mimpi manusia.

jangan mudah terpedaya dengan mimpi anda. di sebalik mimpi 519688

yang paling penting.. pasrahlah kepadaNya. kerana hanya Dia yang Maha Mengerti. di sebalik mimpi 279884
Back to top Go down
View user profile
 
di sebalik mimpi
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
miss-lady (1280)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
sriteddy™ (1157)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
salju (1063)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
lipanx_laut (970)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
macan_sparrow (742)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
kuyie (668)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
raffey-sama (509)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
arb_mtq (432)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
luvfama (297)
di sebalik mimpi Vote_lcapdi sebalik mimpi Voting_bardi sebalik mimpi Vote_rcap 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.