perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share
 

 saja nak share koleksi duit aku ....

Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police
lipanx_laut

Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Apr 23, 2009 4:19 pm

Set Wang Kertas Lama

- Banknote Rm1, Rm2, Rm5, Rm10 dan Rm20
- Sesuai untuk dijadikan koleksi peribadi
- Duit adalah asli
saja nak share koleksi duit aku .... Duit7

10 sen 1941-42

saja nak share koleksi duit aku .... Duit2

25 sen 1940 ( C Prefix ) RARE !!!

saja nak share koleksi duit aku .... Duit8

20 sen 1941

saja nak share koleksi duit aku .... 2osen

50 sen 1941

saja nak share koleksi duit aku .... Duit9

Rm20 siri ke5 (1982-1984)..aku dah tak ingat

saja nak share koleksi duit aku .... Duit1

rm1..tahun aku tak ingat

saja nak share koleksi duit aku .... Duit5

* kalau tak byk lagi duit2 lama aku..memandang kan aku kena saman ari tu...abeh setengah aku juai.. lol!
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
peace™

Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Apr 23, 2009 7:59 pm

mana ko dapat ek.....
syg la ko jual...
kalau ko simpan 20 tahun g..
ko leh trus buka muzium..
:-P: :-P: :-P:
mana tau masa tu ang sorang je yang simpan duit2 tu..
hehe...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police
lipanx_laut

Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Apr 23, 2009 8:11 pm

aku ni gila simpan duit lama2..dah lama dah ..mau dekat 12-15 tahun dah..ssh gak nak dapat duit2 tu..kena rajin tya...paling mahai duit 20 sen lama tu..ada org angkat rm500 beb..aku angkat dulu rm80 jek..10 tahun yg lepas....tapi aku terdesak sgt tu..kene saman..kete ada jpj..muahaha
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
macan_sparrow

Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 40
Location : klang

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu May 07, 2009 10:25 pm

saja nak share koleksi duit aku .... 217756 wahhhhhhhhhh duit lama la leh wat mntk nomber ni saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 tu yg kaki nomber ekor la.... saja nak share koleksi duit aku .... 618172 bagus panx hobi ko tu aku puji sngt2,,hobi ni kena bnyk jgn hobi simpan ppun bnyk2 je kejanya wat koleksi saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 klu duit tu wat kertas rokok mst dap agak2nya ye saja nak share koleksi duit aku .... 784228 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
luvfama

Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 34
Location : Negi 9

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu May 07, 2009 10:42 pm

eeee....lipanx..cam abg aku la ske collect duit lama...ngan duit luar ...ada satu duit lama tah tahun bila, tak penah lak aku tnye... dia simpan kt dompet dia smpai skunk...dari dia stat skolah drjah 1 smpai skunk...skunk umo dia 30 dah...ha..lg 1 dia kata lau simpan duit lama dlm dompet ni...nati duit x penah putus...sentiasa ada...(tah teori pe dia guna) tlg salju si pakar teori...ape ke teori dia guna ni..

pe pun cayala lipanx...simpan byk2 agi...leh wat antaran tanam pinang kat umah sriteddy ke,salju ke,miss ke,dea ke,,,hehehe saja nak share koleksi duit aku .... 217756
saja nak share koleksi duit aku .... 519688 saja nak share koleksi duit aku .... 809193
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
macan_sparrow

Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 40
Location : klang

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu May 07, 2009 10:48 pm

saja nak share koleksi duit aku .... 217756 ye de teori mcm tu....klu dia x mls keja mst x putus gak duit abg luv tu saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 duit bnyk mn pn klu x pandai nk uruskn lama2 abis gak tau walaupn de duit lama dlm dompet tu saja nak share koleksi duit aku .... 519688 jap erk macan nk rokok dulu mn tau de org sokong tiori abg luv tu saja nak share koleksi duit aku .... 784228
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior
arb_mtq

Posts : 432
Join date : 2009-04-13

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu May 07, 2009 11:12 pm

dulu aku rajin gak simpan duit2 lama ni,
tp stiap kali tdesak aku pon pakai duit tu...kecewa siot,
skanmg ni aku menyimpan duit2 baru,
bila aku nak pakai..aku pakai je la tanpa rase kecewa
saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345 saja nak share koleksi duit aku .... 994345
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police
lipanx_laut

Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeMon May 11, 2009 6:29 am

saja nak share koleksi duit aku .... 994345 arb..itu yg terjadi kataku..terdesak la tu pakai tu...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior
salju

Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : mesia

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu May 14, 2009 8:44 am

betoi2.. sokong cakap macan. saja nak share koleksi duit aku .... 51170

kalo pandai kumpul duit tapi tak pandai simpan lama2 abes gak. saja nak share koleksi duit aku .... 318762

tapi aku tak pernah dengar teori kata kalo simpan duit lama2 dalam dompet nanti duit tak putus.

aku cuma pernah dengar kalo nak makan, biler nak tambah.. nasi tu jangan bagi abes. takut putus rezeki. pastu kalo beras kat rumah nak abes pun, jangan tunggu sampai licin beras tu. tinggalkan skit beras tu. pastu masukkan baki beras dalam pot (cawan beras) tu, pastu masuk batu apa entah.. (yang aku tahu mmg ada seketul batu bulat kat rumah aku. sampai sekarang tak tau apa fungsinya dalam beras) dalam pot tu.

pasal duit tu aku tak tau ler plak. saja nak share koleksi duit aku .... 809193
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin
jimbet_______.sin4

Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : tmn astakona

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Jun 04, 2009 1:04 am

aku x kisah duit baru ke lame aku rase nk pakai aku pakai jer ... wakakaka saja nak share koleksi duit aku .... 994345

_________________________________________________
saja nak share koleksi duit aku .... Rule
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin
sriteddy™

Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Jun 04, 2009 6:24 am

hmm teori sal simpan duit tu sbnrnya sama je ngn simpan beras atau tgglkan nasi sikit dlm pggan ms nak tmbah..tp apa sri tau..x smestinya duit lama..duit yg baru pun blh..hmm dulu sri pun x caye mende2 nih..ye la..klu dh mls cr duit mn nak dtg duitnye kan saja nak share koleksi duit aku .... 217756 tp sbb kakak2 ipar dok ckp2 bila mai time sembang2 tu..sri pun cuba la..letak duit singgit je saja nak share koleksi duit aku .... 869229 tp sri x penah guna duit wlu ssh cmne pun..mula2 nak disiplin tu..mmg le godaan..duit singgit tu mengoda je bila time aku xde duit saja nak share koleksi duit aku .... 994345.. singgit pun jadi saja nak share koleksi duit aku .... 869229 tp aku tak guna la.. ntah cmne ade je aku dpt sumber duit dr lain...bkn mnta kat mak atau org lain tau saja nak share koleksi duit aku .... 869229 sp skg duit siggit tu ade kat aku..hmm blm la lg putus duit..jgn la putus lak saja nak share koleksi duit aku .... 869229
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer
kuyie

Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 32
Location : Ashby road - K.Terengganu

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Jun 04, 2009 6:45 am

banyak betoi duit lame ang panx saja nak share koleksi duit aku .... 995238

aku pena denga cite dari geng aku la kn duit lame ni boleh buat berubat betoi ke panx?? saja nak share koleksi duit aku .... 957753

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI

saja nak share koleksi duit aku .... Kuyie_10

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
lipanx_laut
Police
Police
lipanx_laut

Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Jun 04, 2009 1:52 pm

berubat apa nya ?...
ntah tak tau lak aku...
yang aku dgaq cita buat nombor ada laa.. saja nak share koleksi duit aku .... 994345

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
macan_sparrow

Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 40
Location : klang

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeThu Jun 04, 2009 2:47 pm

saja nak share koleksi duit aku .... 519688 btl panx abg pnh ngar duit lama leh wat dptkn number ekor saja nak share koleksi duit aku .... 519688 .....panx jom merokok jap saja nak share koleksi duit aku .... 287665

_________________________________________________
saja nak share koleksi duit aku .... Nagaapisaja nak share koleksi duit aku .... Kekejamansaja nak share koleksi duit aku .... Jack_Sparrow

hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior
Gearnob

Posts : 37
Join date : 2009-05-18

saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitimeSun Jun 21, 2009 12:10 pm

Lipanx......
Kat aku ade koleksi duit syiling Jepun, Korea, Indon ngan Filipina ko x minat ker saja nak share koleksi duit aku .... 229195
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




saja nak share koleksi duit aku .... Empty
PostSubject: Re: saja nak share koleksi duit aku ....   saja nak share koleksi duit aku .... Icon_minitime

Back to top Go down
 
saja nak share koleksi duit aku ....
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» New stones to share
» Soapbox! Share your rants!
» figured id share my dads build..
» Please share your advice on caring for slow-rooting airlayers.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
miss-lady (1280)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
sriteddy™ (1157)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
salju (1063)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
lipanx_laut (970)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
macan_sparrow (742)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
kuyie (668)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
raffey-sama (509)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
arb_mtq (432)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
luvfama (297)
saja nak share koleksi duit aku .... Vote_lcapsaja nak share koleksi duit aku .... Voting_barsaja nak share koleksi duit aku .... Vote_rcap 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.