perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share
 

 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki

Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
peace™

Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeMon Oct 12, 2009 11:22 am

1. Wanita yang terlalu mudah mempercayai lelaki.

Dah sayang la katakan… jadi apa sahaja yang lelaki/pasangan katakan, kepercayaan adalah seratus peratus. Bukan maksud saya percaya separuh-separuh atau percaya pasangan jangan sampai 100%, tetapi maksud saya mudah percaya yang membuta-tuli dan menerima apa sahaja tanpa menggunakan akal fikiran yang waras adalah amat tidak wajar.

Contoh mudah: Pasangan anda berkerja sebagai seorang kerani dan gaji bulanannya sebanyak RM1000.00 sebulan bersih(dah ditolak KWSP dsb.). Anda pula memang tahu status kewangan dan “pattern” perbelanjaannya. Dia ada banyak tanggungjawab, bil-bil untuk dijelaskan setiap bulan dan sebagainya. Kira gajinya cukup-cukup sahaja.

Satu hari dia membelikan anda cincin emas berharga RM700.00. Anda tanya, “Mana dapat duit?”. Dia kata, lama dah simpan khas untuk “surprise”kan anda. Oklah, boleh terima.

Bila anda tengok pakaiannya pula berjenama. Dia mula “shopping sakan” dan anda pun dia belikan bermacam barangan lagi. Anda tanya lagi, “Mana dapat duit?”. Dia kata, “ada la “bisnes” dengan kawan… ” Anda pun percaya terus…

Soalan di sini, dalam senario di atas, tidakkah anda rasa musykil dan bermacam soalan lagi bermain dalam kotak fikiran tentang jawapan mudah seperti itu? Atau anda tergolong dalam wanita yang terus percaya 100% tanpa banyak soal lagi?

Ingat! Lelaki yang berterus-terang dan jujur dengan pasangannya akan menyatakan, menjelaskan dengan selengkapnya tentang apa yang ditanya atau diragui oleh pasangannya. Dia tidak akan menyembunyikan apa pun kerana baginya, wanita yang disayanginya bukan sahaja tempat berkasih, malah tempat berkongsi apa sahaja. Lagi pun, nak rahsia apa, bukan dengan orang lain?

Jadi, sekiranya ada sesuatu yang anda rasa ragu-ragu, perlu ditanya kepada pasangan anda, jangan tunggu, jangan simpan. Cuma pastikan anda bertanya kepada dia pada masa dan keadaan yang sesuailah. Percaya secara total dan “semborono” boleh meletakkan anda dalam bahaya.

Contoh dalam senario di atas tadi, menjadi rakan kongsi untuk mengedar dadah adalah maksud sebenar dia berkenaan ayat, “ada la bisnes dengan kawan…”.

Kalau ini berlaku… macamana?

2. Wanita yang “terdesak” untuk berkahwin.

Umur yang semakin lanjut membuatkan ramai wanita yang belum berpasangan risau akan status diri. Walaupun pada zaman yang semakin canggih ini, melihat wanita yang berkerjaya lewat berkahwin adalah perkara biasa, namun majoriti wanita yang semakin meningkat umurnya risau jika masih belum mempunyai pasangan hidup.

Kerisauan terhadap faktor umur yang meningkat, tekanan ibu bapa, pandangan masyarakat, dan juga kerisauan terhadap peluang untuk mendapatkan cahaya mata yang semakin kurang jika kahwin lewat mampu menyebabkan sesetengah wanita seolah-olah “terdesak” untuk mencari pasangan hidup.

Dalam keadaan seperti ini, kadangkala mereka boleh “terlepas pandang” tentang sikap, kualiti, dan peribadi lelaki yang dipilihnya itu.

Wanita yang berkahwin lewat pada zaman ini pula kebanyakannya berkerjaya secara tidak langsung membawa maksud mereka sudah mempunyai tahap kewangan yang stabil.

Ini memungkinkan mereka menjadi mangsa “buaya professional” yang sentiasa mencari peluang untuk mengambil kesempatan ke atas wanita seperti ini. Kalau anda dalam golongan wanita seperti ini, ingat… biar lambat, asal selamat!

3. Wanita “sosial”.

Ini bukan sosial dari segi terlibat dengan Mercy Malaysia ke, persatuan wanita di kawasan anda ke, atau perkara yang seumpamanyalah.

Sosial dalam hal ini ialah suka kepada “night life”, disko, berparti, “clubbing”, pergaulan bebas tanpa had dan hidup dengan falsafah “life is short, so have fun!”, atau “masa muda ni la nak rasa macam-macam. .”. Fahamkan maksud saya?

Wanita-wanita ini (lebih ramainya gadis remaja), yang melibatkan diri dengan cara hidup bebas dan sosial seperti ini terang-terangan mendedahkan dan “mengiklankan” diri sendiri kepada “species” lelaki pemangsa wanita.

Bersosial tanpa batasan adalah di antara resepi utama yang menyebabkan ramai wanita dan gadis remaja ditipu sekaligus dirosakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Tepuk dada, tanya selera!

4. Wanita yang tidak mementingkan ilmu.

Wanita yang mementingkan ilmu dalam konteks percintaan, perkahwinan dan memilih pasangan hidup bukanlah bermaksud wanita yang mempunyai ijazah berjela-jela dari universiti terkenal. Bukan itu sahaja. Kalau itu yang dijadikan ukuran wanita berilmu, kenapa masih terlalu ramai wanita yang ditipu, dihina, dipermainkan, dan sebagainyalah oleh lelaki yang berbahaya?

Wanita yang berilmu dalam konteks ini ialah wanita yang mampu memandu dirinya supaya tidak “terpilih” lelaki penipu dan berbahaya. Sekiranya dia “terjebak” dengan lelaki penipu/berbahaya, dia tahu apa yang perlu dilakukan atau di mana untuk mendapatkan bantuan yang sewajarnya.

Ia juga bermaksud wanita yang mengetahui hak-haknya sebagai wanita dan sebagai seorang isteri. Wanita yang berilmu juga berani “membetulkan” keadaan dan mempertahankan haknya bila perhubungan/ perkahwinannya terganggu/diganggu sama ada oleh pihak ketiga atau pasangannya sendiri.

Wanita seumpama ini mampu menjadi pasangan/isteri yang sentiasa menjadi kebanggaan pasangan/suaminya sendiri dan mempunyai segala sifat sebagai seorang yang cemerlang.

Wanita seperti ini, sentiasa cintakan ilmu. Sentiasa melengkapkan dirinya dengan ilmu selagi hayat dikandung badan.

Wanita yang mempunyai segulung ijazah atau Ph.D pun boleh ditipu dan dipermainkan lelaki “species berbahaya” ini…apatah lagi jika wanita yang hanya meletakkan 100% kebahagiaannya ke atas lelaki dan langsung tidak mahu atau mengambil mudah untuk meningkatkan ilmu dalam diri?

5. Wanita yang memandang “faktor fizikal” sebagai salah satu ciri utama pada lelaki idamannya.

Mudah jatuh cinta dengan lelaki handsome? Atau mungkin juga lelaki “cute”, “macho”, dan mempunyai fizikal yang begitu menggoda hati?

Ingat..semakin “handsome”, “cute”, “sexy” seseorang lelaki itu, sebenarnya semakinlah anda sebagai wanita perlu menggandakan “sistem pertahanan” diri. Kalaulah ramai wanita boleh diperdayakan oleh lelaki yang TAK “handsome” dan seumpamanya, apatah pula risiko ditipu oleh lelaki yang “handsome”?

Ingat.. “handsome”, “cute”, dan seumpamanya itu pada seseorang lelaki sepatutnya BUKAN menjadi antara ciri-ciri utama lelaki idaman wanita. Ia sepatutnya hanya menjadi ciri-ciri “bonus” lelaki idaman wanita.

Nasihat untuk wanita yang mudah “cair” dengan lelaki seperti ini, dan menjadikan lelaki seperti ini sebagai “target” utama ciri bakal pasangan hidupnya: fikir masak-masak!

Anda mungkin sedang diperhatikan oleh “pemangsa handsome dan sexy” yang sentiasa mencari wanita untuk ditipu dan dipermainkan. .

6. Wanita yang “sabar” tidak bertempat.

Wanita dalam golongan ini boleh kita katakan jenis yang selalu “makan hati berulam jantung”, atau mungkin juga dah sampai tahap “makan tangan berulam kaki”. Dia didera(fizikal atau perasaan), tidak dihargai, sentiasa diambil kesempatan oleh pasangan/suaminya namun masih tetap bersama lelaki itu walaupun dia sedar dia terseksa dan tertekan.

Soalnya di sini, bila diperlakukan sebegitu, dia hanya “berharap” pasangannya akan berubah pada satu masa nanti TANPA mengambil tindakan yang sewajarnya.

Tidak salah bersabar. Malah sabar adalah satu sikap yang baik, dituntut, terpuji, dan mulia. Namun demikian, sekiranya kesabaran itu akhirnya membawa mudarat terhadap diri sendiri, sesuatu perlu dilakukan.

Bersabar walau diperlakukan apa sahaja oleh lelaki/pasangan seperti ini seolah-olah memberi “lesen” kepadanya untuk terus mendera, menipu, dan menghina maruah wanita yang terlibat.

Ingat kata orang dulu-dulu… “sabar biarlah bertempat”.

_________________________________________________
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Header11

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Banner1

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Untitl10


Last edited by peace™ on Thu Oct 15, 2009 4:07 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police
lipanx_laut

Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeWed Oct 14, 2009 7:46 pm

seb baik kita wanita yg solehah 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 71128 abg macan jom kawen ...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin
sriteddy™

Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeThu Oct 15, 2009 5:38 am

dulu aku wanita "sabar tak bertempat" tapi skg dah jadi wanita "give and take"
what u give u get back
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 809193
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]
macan_sparrow

Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 41
Location : klang

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeThu Oct 15, 2009 1:19 pm

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 994345 jom2 panx kita kawen lari kat siam 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 994345 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 287665

_________________________________________________
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Nagaapi6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Kekejaman6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Jack_Sparrow

hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin
jimbet_______.sin4

Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : tmn astakona

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeThu Oct 15, 2009 6:11 pm

wht u mean wif wht u give u get back ?? 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 726899 is tht smthng happen ??? 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 71128

_________________________________________________
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Rule
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
salju
senior
senior
salju

Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 35
Location : mesia

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeFri Oct 16, 2009 6:05 am

sejak biler panx jadi wanita ni? 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 543308 adoi..... terlepas aku..... sedih

wut u give, u get back - itu ringkasan kepada hukum karma. apa yang kita buat kat orang, orang akan buat kat kita balik.

tapi ada gak kes kita tak buat kat orang.. orang dok penaya gak. itu contoh para rasul yang mmg maksum, tak buat salah... pun kena aniaya daripada manusia gak... 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 67305

aku kategori wanita sabar tak bertempat... 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 543308 macam2 dah terkena dgn manusia.... sedih tapi biler pk2 balik... 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 90732 biarlah manusia menzalimi dan tidak memahami... asalkan....

Allah s.w.t masih menyayangi aku... 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 279884
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin
sriteddy™

Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeFri Oct 16, 2009 7:07 am

wat u give u get back..lebh kurang cam salju cite la 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 566187 klu beri aku kasih syng..akan ku balas dgn kasih sayang 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 792555 tapi sll nya kasih syg yg kuberi... tak di hargai pun kecewa
malah menuduh aku mcm2 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 566187 biar lah... hnya Allah yg tahu.. whose my prince charming
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 995181
erk..lari topik sudah cabuttttttttttttttt
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin
miss-lady

Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 31
Location : sabah & perak

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeMon Jan 25, 2010 2:09 pm

aku lak aku lak ermm aku lak selalu di mainkan dan mempermainkan.. adat la tu balasan kat aku 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 869229 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 879127
fuck love :-q wakakaka

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Anis12
Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator
:syira:

Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 30
Location : sitiawan,perak

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeSat Jan 30, 2010 4:31 pm

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 217756

mcm tu ekkk.. 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 505526 salu kena tipu nie 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 543308 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 543308 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 543308

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 809193 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 809193 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 809193
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin
miss-lady

Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 31
Location : sabah & perak

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeSat Jan 30, 2010 11:22 pm

so jd lah penipu balek syg oi 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 19425 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 869229 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 879127

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Anis12
Back to top Go down
View user profile
northstarz_angle
junior
junior
northstarz_angle

Posts : 15
Join date : 2009-09-01
Age : 28
Location : ampang, kL

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitimeFri Feb 19, 2010 10:35 am

Mudah jatuh cinta dengan lelaki handsome? Atau mungkin juga lelaki “cute”, “macho”, dan mempunyai fizikal yang begitu menggoda hati?

angle kdg2 cpt gk cair ble tgk laki encem,cute n macho ni. tp skdr cuci mta je.. yela..hnya org yg b'tuah je leh dpt laki yg encem2 ni. angle bab laki ni..x m'milih sgt.. aslkn dye jujur,ikhls n leh trma angle s'adnye..angle ok je.! erm..spela agknye tmn idup angle.. 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 566187 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 90732 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 817967 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki 240111
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Empty
PostSubject: Re: 6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki   6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Icon_minitime

Back to top Go down
 
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
miss-lady (1280)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
sriteddy™ (1157)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
salju (1063)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
lipanx_laut (970)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
macan_sparrow (742)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
kuyie (668)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
raffey-sama (509)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
arb_mtq (432)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
luvfama (297)
6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_lcap6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Voting_bar6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki Vote_rcap 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.